A A A


Evenimente

Un after school pe langa fiecare biserica!


Meteo


Groupromo Management

www.groupromo.ro

realizare pagini web


 

Marturisirea credintei prin icoana.

Anul 2019 a fost proclamat, "An omagial al satului romanesc, al preotilor, al invatatorilor si al primarilor gospodari".
In acest sens, in Parohia Ortodoxa Dobricionesti si Birtin, se desfasoara multe activitati dedicate satului romanesc si dascalilor din mediul rural precum si multe activitati atractive pentru copii. Una dintre aceste activitati este pictura icoanelor pe sticla. In cadrul Cercului de pictura, Dobricionesti, la initiativa preotului paroh Vasile Meghesan si sub indrumarea voluntara a profesorului Adrian Bradea, fiu al satului, copii cu varste intre 5 si 16 ani au realizat prima lor icoana pe sticla. Pentru a marca acest eveniment si pentru bucuria cu care elevii isi marturisesc credinta prin icoana,in data de 25 octombrie 2019, am organizat la Alesd, in sala mare a Primariei,Vernisajul expozitiei de icoane pe sticla, pictate de acesti copii minunati. In colaborare cu Biblioteca Oraseneasca Octavian Goga- Alesd, prin doamna Tamara Urs, si Centrul de informare turistica Alesd, acest eveniment a fost extrem de reusit. In deschidere, doamna Tamara Urs a rostit un discurs emotionant despre icoana, urmat de cuvantul parintelui Vasile Meghesan in care a adus multumire copiilor, domnului profesor, parintilor si tuturor celor ce ne-au ajutat in acest demers. Domnul profesor Adrian Bradea a vorbit despre impactul pe care aceasta preocupare ii apropie pe copii de Dumnezeu.
La acest eveniment au mai luat cuvantul doamna profesoara Lavinia Groza precum si patru dintre cei 19 copii implicati in acest proiect, Brandas Antonia(Birtin), Sturz Roxana(Dobricionesti), Seghedi Carla (Birtin)si Tinc Maria(Dobricionesti), prin care multumesc parintelui paroh, domnului profesor si doamnei preotese si parintilor pentru implicare si daruire .
A fost un eveniment impresionant cu multa bucurie duhovniceasca.

Groupromo - Realizare pagini web ,imagine ,publicitate si promovare online www.groupromo.ro